Location: Raleigh, NC 
Type: Competition
Surface: 12 Units - 144 SF /ea., 1,500 SF Community Center 
Status: Unbuilt
Honors: ACTIVATE 14 Finalist - Shortlisted Project

A linking element of the community gardens with the living units is abstracted in the low-E glazed windows. The tinted glazing colors reflect the change of seasons. Porches are integrated to the floor plan of the units establishing a connection not only to the comPact community but also to the neighborhood. Three sustainable strategies are recommended for the living units: solar energy by solar panels, cross-ventilation through two sliding doors located at each end of the unit and a brick lattice wall for heat absorption during winter months. comPact’s goals are to engage, provide shelter, feel identified and offer opportunities for the homeless.

You may also like

Back to Top